Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Lćs mere om cookies

Aktiviteter på Amager Fælled

På Amager Fælled er der plads til både at nyde naturen eller give sig i kast med forskellige fysiske og anderledes aktiviteter. 

Ko_closeup_haand.jpg

 Kogræsning

Der findes kogræsning tre steder på Amager Fælled. Et af dem er drevet af Københavns Kogræsserlaug som blev stiftet i 2014. På arealet, der er omkring 8 hektar, går køer rundt og græsser. Ud over at køerne er elskværdige og nysgerrige væsener, bidrager de også til at holde uønsket plantevækst nede, herunder ukrudtsplanten: Gyldenris, og er derfor også med til at andre og mere sjældne arter kan få bedre vilkår. På den måde bidrager køerne til et varieret naturgrundlag på Amager Fælled.

Her kan du læse mere om Københavns Kogræsserlaug

 

Rollespil

Naturpark Amager har mange områder der kan forvandles til eventyrlige scenarier, særligt for rollespillere. Specielt på Amager Fælled holder Juniorrollespilsklubben til, og i foråret og efteråret bliver området omdannet til et særligt univers, hvor sværd, lanser, orker, troldmænd, frygtløse krigere og smukke kvinder m.fl. indtager scenen. 

Læs mere om Amager Fælled Rollespillene her: juniorrollespil.dk/amager-faelled/

Løb i naturen

Amager Fælled består af en masse mindre grusstier som er oplagte til løberuter og bruges af mange forskellige. Hvis man trænger til nogle løbefælleskaber kan man bl.a. møde op hver lørdag kl.9 og støde til løbeklubben Parkrun, som har deres 5 kilometers rute, og bryster sig af, aldrig at have aflyst til trods for vejret. 

undefined

 Rideskole

I Ballonparken (nord for Amager Fælled) holder Rideskolen af samme navn til. De har to haller og en udendørs ridebane, og somme tider rider de en tur på Amager Fælled, og der er derfor god mulighed for at se og klappe heste.
Er du selv bidt af en gal hest?, så tjek infomationer omkring, hvor du må færdes på hesteryg. 


 

 Fodboldfælleden

Langs Artillerivej/Lossepladsvej ruller fodboldene i massevis. I 2002-2003 blev der nemlig anlagt to fodboldfælleder øst for vejen, som alle kan benytte frit til en omgang boldspil.
 

undefined

 Modelflyvning

Der har siden 1964 kunnet flyves med modelfly på Amager Fælled. Anlægget består i dag af en rundbane til linestyringsmodeller og et græsareal til flyvning med radiostyrede modeller. Tre klubber har gennem årene både stået for en let genkendelig brummen i hverdagen, men der er også, særligt på linestyringsbanen, gennemført konkurrencer på højt internationalt niveau. Der er oftest gang i den, og derfor skal gæster på pladsen være opmærksom på fly, der lægger an til at lette og lande.