Aktiviteter

Til fods eller på cykel
Der er masser af stier i Kongelunden, så du kan variere din løbe- eller gåtur. Men skoven er også perfekt for cyklister. Der er ingen bakker, og vejnettet er godt. Du kan cykle fra Kalvebod Fælled ad Tangvejen til Kongelundskroen med vandet på den ene side og skoven på den anden. Men du kan også tage turen ad Fasanstien tværs gennem både den gamle og den nye del af Kongelunden. Stien er 2 1/2 km lang, og når du er kommet ud af skoven, kan du fortsætte ad Digestien langs stranden helt til Dragør.
Se stierne på kort i vandretursfolderen
Eldorado for kitesurfere og vandhunde
Når vinden er i det rigtige hjørne, er stranden ved Sydvestpynten og Kongelunden et eldorado for kitesurfere. Stranden er den eneste vestvendte strand i nærheden af hovedstaden, og det betyder, at der på gode dage kan være hundredvis af surfere, der prøver kræfter med hav og vind. Du kan også bare slå dig ned i sandet og nyde solen eller tage en dukkert i vandet.
For fuglekiggere
Der findes over 300 forskellige slags fugle i Kongelunden. I den tætte underskov kan de bygge rede og søge skjul. På forsommeren kan du høre masser af nattergale, skovsangere og andre sangfugle. Men du kan også se mange trækfugle forår og efterår. Nogen af dem hviler sig undervejs i Kongelunden. I marts/april kan du være heldig at se de store tranetræk med tusindvis af traner på vej mod nord. Bare lyden kan være overvældende. Du kan også se havørne og alle de andre rovfugle på træk.
Læs om dyrene i Kongelunden
Se de seneste observationer af fugle på dofbasen.dk
Flyspotting
Du kan også se flyvere, der er en hel del større. Mange kommer ud til Kongelunden for at se på fly. Det er en ret speciel oplevelse, når en kæmpe jumbojet stryger hen over trætoppene på vej ned eller op fra lufthavnen i Kastrup. Fuglene har ikke noget imod de store flyvere. De har for længst vænnet sig til dem.
Insektjægere
Hvis du en sen aften efter mørkets frembrud møder folk med lys og net, skal du ikke lade dig forskrække. Det er insektjægere, der kommer til Kongelunden langvejs fra for at fange insekter. Der findes over 22.000 insektarter i Danmark, og kun 2.000 har et navn. I Kongelunden findes der fx flere mølarter, der ikke findes nogen andre steder i landet.
Læs om dyrene i Kongelunden
Læs om insekter i artsleksikonet
Til hest
Der findes 1.500 heste på Amager, så Kongelunden er med sit net af ridestier et yndet udflugtsmål for alle amarkanere til hest. Husk at medbringe et gyldigt ridekort.
Se ridestierne på kort i vandretursfolderen
Køb ridekort
Med hund
I området syd for Rosenlund Sidevej og nord for Kalvebodvej har hundene fået deres egen hundeskov. Her kan de løbe frit, hvis de er under deres ejers kontrol. I alle de øvrige dele af Kongelunden skal hunden være i snor.
Læs mere om hund i naturen
Spis naturen
Kongelunden byder på masser af friske råvarer til de gastronomiske udfoldelser hjemme i køkkenet. Om foråret kan du fx plukke ramsløg – især i den vestlige del ud mod Hestefælleden. Som med alt andet spiseligt gælder det, at du må plukke til dit eget forbrug. Skoven byder også på hyldeblomster eller -bær, mirabeller og slåen eller spisekastanier. Og om efteråret kan der i gode svampeår være masser af svampe – især efter en ordentlig gang regn.
Se opskrifter i naturkogebogen
Slå dit telt op og tænd bål
Ved Længste Høj i den sydlige del af den nye Kongelund er der bygget et primitivt overnatningssted med bålsted, hvor du kan slå dit telt op og overnatte. Du behøver ikke at booke i forvejen.
Der er også bålsteder flere andre steder i skoven. Man må samle brænde til bålet i skoven, og der er borde og bænke, så du kan nyde din picnic.
Se bålpladser på kort i vandretursfolderen