Naturpark Amager safari for alle!

Publiceret 27-06-2018

Naturpark Amager byder på en guldgrube af natur og friluftsoplevelser onsdag d. 27. juni kl. 16.00 – 20.00.

Naturpark Amager skal de næste år gennemgå en udvikling, som åbner naturparken op for flere besøgende og får bl.a. nye hovedindgange og faciliteter til friluftsliv langs kysten. Dette fejrer vi med en Naturpark Amagerdag med aktiviteter for alle – fire forskellige steder i naturparken. Alt du skal gøre er at møde op og tag endelig din familie, ven, eller hvem du synes trænger til en god naturoplevelse, med. Det er samtidig en god mulighed for at opleve den rige natur af fugle, dyr og planter, som trives i naturparken.

Kort over de forskellige aktiviteter i Naturpark Amager. Foto: Ole Malling

1. "Leg i det fri" - tæt på DR-byen Metrostation vil vi gerne sætte fokus på de mange bevægelsesaktiviteter, man kan lave i naturparken. På Amager Fælled kan børn, unge og deres familier derfor prøve:

-        ORIENTERINGLØB med Amager Orienteringsklub

-        LEG I DET FRI med Familieidræt

-        NATURKREA-VÆRKSTED med Kidz United

-        MADVÆRKSTED med Madskolen Jorden Rundt

-        QUIZ med spændende præmier

Mødested: Indgangen til Amager Fælled ved DR Byen i tidsrummet: kl. 16 – 19.  

2. ”Vild mad og bål ved Storehøj” - lige nu bugner naturen af urter, planter og spiselige blomster til det ”grønne køkken”. Alle madglade og naturglade interesserede inviteres til samling om et bål, hvor vi bl.a. vil lave brændenældepesto, pandebrød og et sødt æble med rosiner, brunet over gløderne. 

Mødested: Storehøj ved Kanonvej midt på Kalvebod Fælled i tidsrummet: kl. 17 – 20.    

3. ”Klap en fisk ved badebroen” - badebroen på Dæmningsvej med udsigt over Køge Bugt indbyder til masser af aktiviteter i og omkring vandet. Her kan du bl.a. smage en grillet fisk, som kommer frisk fra havet eller stryge lækre rejer med net. Trænger du til en forfriskende dukkert, så tag endelig badetøj med. 

Mødested: Badebroen på Dæmningsvej i tidsrummet: kl. 17 – 20.   

4. Udfodr dig selv ved Kongelundsfortet” - skal aktivitetsniveauet op i gear? Så kom forbi Kongelundsfortet, hvor der vil være et væld af sjove oplevelser. Her kan du prøve:

-        At finde rundt i den mørke kassemat

-        MTB i Kongelundsskoven

-        Rappelling fra tårnet

-        Træklatring

-        Lave pandekager over bålet med spejderne

-        Orienteringsløb på fortet

-        Skyde til måls med bue og pil og meget mere

Mødested: Kongelundsfortet, Kalvebodvej 265, 2791 Dragør i tidsrummet kl. 17 – 20.

 

For at gøre det lettere at bruge naturparken og tiltrække flere besøgende, arbejder partnerskabet bag Naturpark Amager blandt andet på at skabe tre nye hovedindgange til naturparken fra bysiden og fire blå støttepunkter langs vandet. Et blåt støttepunkt er en facilitet eller et samlingspunkt i naturen, hvor man kan få naturoplevelser og dyrke friluftsliv. Det kan fx være ved en badebro, hvor man kan tage sig en dukkert eller lægge til med småbåde og kajakker.

Tilmelding er ikke nødvendig. Tag gerne en madkurv med og nyd sommeraftenen med gode oplevelser og i godt samvær. Tjek vores hjemmeside www.naturparkamager.dk for eventuelle ændringer. Kontaktperson: Naturvejleder Jes Aagaard - Obfuscated Email 

Arrangør Partnerskabet bag Naturpark Amager er Naturstyrelsen, Københavns Kommune, Dragør og Tårnby Kommuner og By & Havn.  

Støttet af Nordea-fonden og Friluftsrådets udlodningsmidler til friluftsliv

Praktisk Info

Tilmelding er ikke nødvendig og arrangementet er gratis. Tag gerne en madkurv med og nyd sommeraftenen med gode oplevelser og i godt samvær.
Tjek vores hjemmeside 
www.naturparkamager.dk for eventuelle ændringer.

Kontaktperson:
Naturvejleder Jes Aagaard
Obfuscated Email