Naturcenter Amager nomineret til stor pris

Publiceret 19-11-2018

Naturcenter Amager med i opløbet til at vinde Dyrenes Beskyttelses pris 'Årets Dyreven'.

Naturvejleder og biolog Jes Aagaard (længst til højre) repræsenterede Naturcenter Amager ved prisoverrækkelsen. (Foto: Dyrenes Beskyttelse)

Naturcenter Amager var med i opløbet, da Dyrenes Beskyttelse 16. november uddelte prisen ’Årets Dyreven’ for 58. gang. Naturcentret var nomineret i kategorien ’Årets Brobygger’ for arbejdet med at ”synliggøre den store værdi, dyr tilfører samfundet.”

De andre nominerede i kategorien var bisonfarmer Niels Henrik Ove og naturformidler Vicky Knudsen.

I motivationen for nomineringen af Naturcenter Amager skrev Dyrenes Beskyttelse:

”Fem minutters gang fra metrostation Vestamager, ligger Naturcenter Amager omringet af smuk og enestående natur. Centret er bindeled mellem storby og natur og fungerer som åndehul for travle københavnere. Her kan alle få en naturoplevelse og blive klogere på dyrelivet og faunaen, som udspiller sig på naturparkens område.

 
Naturcenter Amager tilbyder aktiviteter og ture, hvor besøgende sammen med en naturformidler kan lede efter insekter og smådyr, tage på fuglesafari og se sjældne vadefugle eller spejde efter store dåhjorte i brunst. Hvert år får centret besøg af ca. 300.000 mennesker, som gerne vil en tur ud i den danske natur.

Naturcenter Amager er nomineret til Årets Brobygger for at klæde børn og voksne byboer på til at forstå naturen og til selv at lave naturaktiviteter med familien.”

Biolog og Naturvejleder ved Naturstyrelsen Hovedstaden, Jes Aagaard, deltog på vegne af naturcentret ved prisuddelingen. Her kunne han se prisen som Årets Brobygger gå til Niels Henrik Ove for hans fokus på dyrevelfærd. Prisen som Årets Dyreven gik til kyllingeproducenten Rokkedahl.

Du kan læse mere om prisoverrækkelsen her:
https://www.dyrenesbeskyttelse.dk/…/familieforetagende-kare…