For insekternes skyld: Ministerbesøg i Naturpark Amager

Publiceret 30-04-2019

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen og præsident for Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding har haft arbejdshandskerne på og bygget insekthoteller i Naturpark Amager.

En gruppe skolebørn fik hjælp af Maria Reumert Gjerding og Jakob Ellemann-Jensen til at bygge insekthoteller. Foto: Martin Rivero

En gruppe skolebørn fik hjælp af Maria Reumert Gjerding og Jakob Ellemann-Jensen til at bygge insekthoteller i Naturpark Amager. Foto: Martin Rivero

Flere og flere dyrearter forsvinder i både Danmark og resten af verden. Derfor har miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen og præsident for Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding har haft arbejdshandskerne på og bygget insekthoteller i Naturpark Amager.

"Vilde bier, mariehøns og edderkopper har brug for en hjælpende hånd. Hver en lille indsats kan gøre en forskel for naturen. Nu går vi forrest på statens arealer og laver 150 nye, naturnære hjem til insekter til 50 arrangementer og formidler, hvorfor insekter er vigtige, og hvad de betyder for os og for biodiversiteten," siger ministeren.

Hotelbyggeriet er et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening og Miljø- og Fødevareministeriet. Håbet er, at samarbejdet kan forhindre, at insekterne forsvinder.

I Naturpark Amager foregik hotelbyggeriet i Kongelunden, hvor lokale skolebørn kunne opleve en både en minister og en præsident på slap line.

"Vores håb er, at vi med dette projekt kan få flere danskere til selv at gøre noget for vores trængte insekter," siger Maria Reumert Gjerding.

Foto: Martin Rivero

Foto: Martin Rivero

Over de kommende måneder vil der blive afholdt omkring 50 arrangementer, der skal lave bi- og insektvenlige tiltag på statens arealer. På arrangementerne vil borgerne få gode tips til, hvordan de selv kan lave bi- og insekthoteller eller lave haven til et insektparadis.

I alt er der sat 300.000 kroner af til projektet, hvor Naturstyrelsen stiller arealer og ressourcepersoner til rådighed, men Danmarks Naturfredningsforening bidrager med viden.