Ny hjemmeside går helt tæt på Kalvebod Fælleds fugleliv

Publiceret 27-08-2019

Kalvebod Fælleds frivillige caretakergruppe står bag ny hjemmeside, der går i dybden med områdets fugleliv.


Hjejle ved Klydesøen på Kalvebod Fælled. Foto: Thomas Hellesen

Der er ikke mange steder i Danmark hvor så mange forskellige fugle kan opleves på samme lokalitet, som på Kalvebod Fælled i Naturpark Amager.

På den baggrund har områdets frivillige caretakergruppe netop lanceret hjemmesiden https://fuglepaakalvebodfaelled.dk hvor alle kan søge inspiration og dykke ned i områdets fugleliv.

I øjeblikket kan man opleve en stor flok på cirka 1000 hjejler, der raster i Klydesøen.
- Flokken plejer at vokse hen over efteråret. 3-5000 er ikke ualmindeligt. Det er et fantastisk syn når de går på vingerne! Og når de raster kan man i stille vejr høre deres vemodige pludren, fortæller Thomas Hellesen fra caretakergruppen.

Udover at formidle områdets aktuelle fugleliv, guide til de enkelte lokaliteter og beskrive de mange forskellige arter, er det gruppens ambition at sætte et historisk perspektiv på Kalvebod Fælleds natur. Det fortæller Thomas Hellesen fra caretakergruppen, der har taget initiativ til den nye hjemmeside.

- Vi har adgang til registrerede observationer helt tilbage til 1950’erne, forklarer han.

Mens fælleden endnu var militært område, registrerede områdets fugleinteresserede opsynsmand fuglelivet ganske detaljeret gennem flere årtier. Et arbejde, som caretakergruppen kan benytte sig af i nutiden. Dels for at forstå udviklingen i antal arter og individer, dels for bedre at kunne pleje og forme arealerne bedst muligt til fuglenes gunst.

Caretakergruppen er organiseret i Dansk Ornitologisk Forenings lokalafdeling for Københavnsområdet og består af 6 medlemmer.

Følg også med på vores Instagram,  Facebook og på #naturparkamager, for mere om naturen og livet på Kalvebod Fælled og resten af Naturpark Amager.


Flokken af hjejler ved Klydesøen tæller i slutningen af august omkring 1000 fugle der forventes at stige til 3-5000 individer. Foto: Thomas Hellesen.