Amarminoen er officielt åbnet

Publiceret 09-10-2020

Borgmestrene fra Taarnby og Dragør indviede i fællesskab Amagers svar på Caminoen - den ny-afmærkede 24 kilometer lange vandrerute Amarminoen.

Borgmestrene Eik Dahl Bidstrup og Allan S. Andersen fra hhv. Dragør og Taarnby kommuner åbnede officielt Amarminoen.

Vandreglade hovedstadsborgere har i dag fået et nyt tilbud. Den 24 kilometer afmærkede vandrerute Amarminoen, som snor sig gennem store dele af Naturpark Amager mellem DR Byen i nord og Dragør Fort mod sydøst.
Amarminoen blev i dag indvidet af Taarnbys borgmester Allan S. Andersen, i fællesskab med Eik Dahl Bidstrup, borgmester i Dragør. Begge havde en skoleklasse med sig, som forinden havde prøvegået hver deres strækning.

Amagers eget svar på den verdensberømte vandrerute Caminoen er det første fysiske tiltag, som binder hele Naturpark Amager samarbejdet sammen. Og det glæder naturvejleder Jes Aagaard fra Naturstyrelsen, der står bag ideen.

- Det har i mange år været en drøm at skabe et tydeligt rum til fordybelse og en rute til naturoplevelser igennem Amagers storslåede og forskelligartede natur, siger han og uddyber_

- Naturparkens utroligt varierede natur er et oplagt udflugtsmål, som både skaber plads til store tanker ude på de åbne vidder og dyb koncentration i de mørke skove, siger naturvejlederen og understreger det unikke i at den besøgende hele tiden befinder sig midt i hovedstaden.

Amarminon er afmærket med turkis dråbeformede piktogrammer, inspireret af Amagers geografiske form.

Se hele ruten og find mere inspiration her.