Naturpark Amagers mange frivillige ildsjæle får eget aktivitetshus

Publiceret 03-02-2022

Ildsjælehuset er placeret på Naturcenter Amager og tænkt som en platform for selvorganiserede initiativer fra borgere, foreninger og institutioner, som på hver deres måde engagerer sig i at skabe aktiviteter og oplevelser i naturparken eller som har lyst til at begynde på det.

Naturen tilhører os allesammen og derfor har vi også et fælles ansvar for hvordan den benyttes og forvaltes.
For at understøtte de mange ildsjæle, som allerede tager det ansvar på sig, åbner partnerskabet bag Naturpark Amager nu Ildsjælehuset.

Ildsjælehuset er placeret på Naturcenter Amager og tænkt som en platform for selvorganiserede initiativer fra borgere, foreninger og institutioner, som på hver deres måde engagerer sig i at skabe aktiviteter og oplevelser i naturparken eller som har lyst til at begynde på det.

Husets muligheder er mange og tematikkerne er uendelige. Det kan være den lokale ungdomsafdeling fra Danmarks Naturfredningsforening, som med aktiviteter fremmer biodiversiteten.,
Det kan være rollespilsforeningen, som tiltrækker deltagere, som måske ikke ellers ville benytte sig af naturen, og det er blandt andet allerede klubben af ældre cykelvenner i Ørestaden, som arbejder med cykeloplevelser for enlige ældre.

Flere skal opleve naturen

Alle kan benytte huset, så længe formålet med aktiviteterne er at bidrage til at flere benytter sig at naturparken, at skabe et højere kendskab til den og at ideerne naturligvis realiseres i respekt for naturen.

- Siden vi etablerede Naturpark Amager i 2015, har vi oplevet hvordan rigtig mange mennesker har benyttet vores unikke og store natur på alle mulige måder og med Ildsjælehuset er det vores håb at vi kan understøtte det engagement bedst muligt.
Det siger projektleder og naturvejleder Jes Aagaard, som står i spidsen for Ildsjælehusets daglige drift.

Selve huset består af et stort multirum og et mindre te-køkken. Herfra kan der laves aktiviteter, holdes møder og forberedes ture i naturparken. Multirummet er ikke fastmøbleret, men kan tilpasses mange forskellige funktioner.

 

 Q & A om Ildsjælehuset

Hvad er formålet med Ildsjælehuset?
Vi drømmer om at gøre det lokale engagement i Naturpark Amager til en drivkraft i udviklingen af Naturpark Amager. Her spiller Ildsjælehuset en central rolle, som et hus hvor frivillige udvikler tiltag til fordel for naturparken. I samarbejde og på tværs af interessefællesskaber.

Hvem kan bruge Ildsjælehuset?
Alle selvorganiserede initiativer, som arbejder for et skabe aktiviteter i og kendskab til Naturpark Amager, samt undervisningsinstitutioner bredt set. Aktiviteterne skal være gratis og åbne for alle.
 
Hvem står bag Ildsjælehuset?
Ildsjælehuset er en del af projektprogrammet for udvikling af Naturpark Amager, som udover at åbne naturen op for helt nye typer brugere også betyder opførsel af en række nye indgange og blå støttepunkter.

Hvordan får husets frivillige feedback og vejledning?
Naturvejleder Jes Aagaard får den daglige ledelse af Ildsjælehuset og vil løbende facilitere møder og workshops med husets brugere. Det er også her man ansøger om at blive en del af huset.

Hvad skal der til for at kunne benytte Ildsjælehuset?
Så længe man arbejder med aktiviteter til glæde for naturen, og samtidigt sikrer at aktiviteten er åben for alle, er man som udgangspunkt velkommen.

Hvor ligger Ildsjælehuset?

Ildsjælehuset er placeret i den gamle fuglesamling på Naturcenter Amager, Granatvej 4 i Tårnby, Her er det omgivet af Københavns og Tårnbys naturskoler, Det socialøkonomiske projekt Amager Skovhjælpere, Friluftshuset med sine ugentlige weekend-aktiviteter, Traktørstedet Vestamager og ikke mindst Naturpark Amagers godt 3500 hektar unikke og bynære natur.

Kontaktperson:

Naturvejleder Jes Aagaard Mail: Obfuscated EmailMobil: 23 73 02 61

Projektet er støttet af Nordea-fonden og udlodningsmidler til friluftsliv fra Friluftsrådet.