Naturpark Amagers nye indgange etableres

Publiceret 07-07-2022

Arbejdet med at etablere to nye indgange til Naturpark Amager lige ved Ørestad Syd begynder 1. september. Forberedelserne er i gang.

I efteråret etableres blandt andet en plankesti fra Promenaden ved Asger Jorns Allé til Kanonvej inde i naturparken.

I øjeblikket forbereder Naturstyrelsen de to steder i Ørestad Syd, hvor Naturpark Amagers nye indgange kommer til at være. Dels ved Asger Jorns Allé og dels ved Otto Baches Allé. De nye indgang skal give bedre adgang til Naturparken for både lokale og de der kommer med Metro.

Selve etableringen begynder 1. september, men allerede nu ryddes lidt af krattet de steder, hvor der skal være et par plankestier. Det gør man for at kunne sikre sig, at der nede i jorden ikke gemmer sig efterladenskaber fra områdets militære fortid.

Begge nye indgange vil bestå af plankestier fra vejen og ind i naturparken. Derudover vil overgangen til naturparken gøres tydeligere. Ved Asger Jorns Alle opføres endvidere et udsigtstårn, mens der syd for Naturcenter Amager etableres et madpakkehus.

De to nye indgange forventes færdige i første halvdel af 2023. De er en del af et samlet projekt i naturparken, der i disse år bl.a. skaber flere friluftstilbud. Projektet omfatter bl.a. også de opholds-, bade – og kajakfaciliteter, som lige efter sommerferien åbner op for alle ved Havneslusen og Byskoven.

Hele projektet er støtte af Nordea-fonden og Friluftsrådet. De valgte friluftsfaciliteter udspringer af en lang række forslag, der er kommet ind fra lokale borgere og foreninger.  For mere info:
Kontakt chefkonsulent
Ulrik Schack
Naturstyrelsen Hovedstaden
+45 72 54 21 01
 
Obfuscated Email