Afmærkede ruter

Stierne på Amager er blevet markant forbedret til både gå- og cykelture. Der er både mindre ruter i form af kløverstierne, og ruter der strækker sig helt fra Vestegnen gennem Kongelunden og ud til Dragør, som giver en god cykeltur i naturskøn og varieret terræn. 
Nedenfor kan du læse mere om de anbefalede ruter, samt finde kort til at planlægge din tur.

 

Amarminoen

27 kilometer vandrerute fra DR Byen i nord, over Sydvestpynten og helt til Dragør Fort i sydøst. Amarminoen indbyder til fordybelse og ro, mens du hele tiden er i nærheden af byens puls. Følg de dråbeformede piktogrammer langs hele ruten. Se mere om Amarminoen.


Kløverstierne på Vestamager

En sti, fire ruter - bundet sammen af et let genkendeligt firkløver - det er essensen. En kløversti udspringer fra en stander i centrum af Naturcenteret. Herfra forløber fire ruter á fire forskellige længder. Hver rute har sin egen farvekode som en skiløjpe. Grøn er 2½ km, blå 5 km og rød 7½ km, mens den sorte er 10 km eller derover. Den enkelte rute passer til det lokale områdes indhold af natur, kulturmiljø og friluftsoplevelser.

undefined

Grønt spor 2,5 km Den grønne kløversti ligger i et cirkelslag omkring Naturcenter Vestamager. Turen går gennem fårefolden og forbi Himmelhøj Naturlegeplads.

Blåt spor 5 km. Det blå kløversti er en fin rute, der tager dig en tur rundt om den store eng syd for Naturcenter Amager. Måske oplever du dåhjortene på din vej eller Pinseskovens omskiftelige farver i takt med årstiderne.

Rødt spor 7,5 km. Denne kløversti starter ved naturcenteret og bevæger sig forbi det nye Ørestad over til Storehøj.

Sort spor 12 km. Det sorte kløverstispor er en rundtur gennem den smukke Pinseskov og en tur op over det diget. 

 

Cykelrute fra Kongelunden til Dragør

Her begynder turen fra det smukke skovdække i Kongelunden og langs digerne med frisk havvind til slut at ende ved Dragør, hvor man i Dragør Havn kan få sig en velfortjent gammeldaws isvaffel. Med varieret terræn byder ruten både på naturskønne omgivelser, kulturelle og historiske hvilesteder. 

  1. Det anbefales at følge Amager Rundt: R80 (http://munkevejen.dk/?group_ad=8582&action=trail®ion=1). Ved digerne omkring Kongelundsfortet, kan der med fordel følges enten R84 i hårdt vejr eller helt enkelt følge digerne ind til selve Dragør.


Cykelrute fra Naturparken til Vestegnen (over sjællandsbroen):

Tag på en god lang tur fra Vestegnen og kør over Sjællandsbroen til Vestamager. Vil du på en længere tur kan du tage den helt til Dragør via ovenstående rute eller den anden vej ind mod City Centrum ved at følge "Havneringen" op mod Islands Brygge. 

  1. Grundlæggende foreslås det at der følges R80 (https://www.visit-dragoer.dk/dragoer/cykelrute-80), hvor der alt efter hvor man gerne vil støde til og fra, kan nævnes nationalruterne, herunder:
  2. N6 https://www.visitcopenhagen.dk/sites/default/files/asp/visitcopenhagen/Visit-sites/PDF/havneringen_cykelkort_dk.pdf  
  3. Havneringen https://www.visitcopenhagen.dk/sites/default/files/asp/visitcopenhagen/Visit-sites/PDF/download_havneringens_kort_med_12_omraader.pdf Den kan med fordel følges inde fra city centrum og ved Sjællandsbroen forbindes den med R80.

Ved kørsel på digerne, kan der ved hård blæst med fordel afkortes en del af ruten (http://www.munkevejen.dk/?group_ad=8582&action=trail&region=1), afmærket ved Reservatvej R84. Man vil ved denne sagtens kunne finde ud til R80 igen.