Badesteder i Naturpark Amager

Foto: Søvang af Christina Eleonora Frost

Badebroen på Dæmningsvej. Cykler eller går du en tur langs Dæmningsvej kan du mod vest nyde den smukke udsigt over Køge bugt. Hold et hvil ved badebroen: formidlingsbroen, som indbyder til en forfriskende dukkert i bølgen blå. Vanddybden er ca. 1 m, så vær opmærksom på, at badestedet ikke er velegnet til helt små børn. Du kan se badebroen på kortet her

Sydvestpynten i Kongelunden er et eldorado for kite- og windsurfere. Stranden er den eneste vestvendte strand i nærheden af hovedstaden, og det betyder, at der på gode dage kan være hundredvis af surfere, der prøver kræfter med hav og vind. Du kan her bruge mange timer på at kigge på de mange aktiviteter, få vind i håret og nyde det dejlige og friske havvand. Her er også en lille badebro.
Du kan se stranden på kortet her

Dragør Søbad og Dragør badeanstalt i området ved Dragør Fort byder på fine badefaciliteter både for beboere og turister. Søbadet, der er delt i en mande- og dameafdeling, er åbent fra 1. maj til 31. august. I den periode er der opsyn og service hver dag fra klokken 7.00 til 17.00. Fra oktober til maj vinterbades der fra Dragør Søbad, hvilket kræver medlemskab af Dragør Vandhunde.
Se Dragør Søbad på kortet her.

Sydstranden strækker sig langs Dragør sydkyst og er som de andre bynære strande kendetegnet ved sandbund og frisk badevand.  

Søvang ligger ud til Øresund og bryster sig af at have Danmarks længste badebro på 279,1 m., som er ejet og drives af Grundejerforeningen Søvang. Der er offentlig adgang til broen.

I Søvangsbugten ud for ”bakkeområdet” og Haveforeningen Bachersminde er der offentlig adgang til en ny badeplatform, som ejes og drives af haveforeningen.

 Du kan finde kort og vej via siden 'Find vej'.