Naturpark guiderne

Hvis du vil have en helt særlig oplevelse, kan du booke en naturparkens lokale naturparkguider.

Der er mange måder at se naturparken på. Blandt andet på cykel sammen med en lokal naturparkguide.

Det stadigt voksende korps af lokale naturparkguider fortæller om natur, historie og meget andet i Naturparken.

De kan bookes til ture, kurser, aktiviteter eller formidling for skoler og institutioner rundt i hele Naturparken. Guiderne er alle selvstændigt erhvervsdrivende og uddannet gennem Friluftsrådes program for Lokale Guider.

Hver enkel guide har forskellige emner og kompetencer, som man kan finde herunder. Det er også her du finder kontakt til den lokale guide og priser m.m.

Henriette Brink

TEMA/SPECIALE

Hvorfor er der veje på Kalvebod Fælled med navne som Granatvej og Kanonvej? Hvad har arbejdsløshed og Nike med Naturpark Amager at gøre? Det og meget mere kan du få fortalt om på en guidet vandre- eller cykeltur på Kalvebod Fælled.

Jeg bruger mine uddannelser som historiker og turistfører til at guide på dansk og engelsk i København og især i Ørestad, hvor jeg bor. Som lokal naturparkguide viser jeg også rundt i min fantastiske forhave, Naturpark Amager. Det er for mig fantastisk at kunne videregive min passion for et bynært naturområde, der er noget helt særligt, som byder på gode fortællinger og oplevelser, og hvor du kan opleve masser af fugle, sommerfugle, rådyr, får, heste og køer.

ALSO IN ENGLISH. I offer English guided walking and bike tours in Nature Park Amager. Please contact me for more info in English. See contact info below.

Turtilbud

Cykeltur på Kalvebod Fælled. 2,5 timer (ca. 15 km) til og omkring Pinseskoven. Turen starter og slutter ved Naturcenter Amager tæt på Vestamager Station (Metro), hvor der kan lejes cykler og hvor der er toiletter.

Vandretur på Kalvebod Fælled. 2,5 timer (ca. 10 km) i og omkring Pinseskoven. Turen kan starte og slutte ved P-pladsen for enden af Frieslandsvej eller på hjørnet af Kongelundsvej og Nøragersmindevej, hvor bus 33 og 36 holder.

Vandretur på Amager Fælled. 2,0 timer (ca. 8 km). Start og slut ved DR Byen Station (Metro).

Betingelser: Pris for 2-2,5 timers vandretur for op til 25 personer eller 2,5 timers cykeltur for op til 15 personer er 1750,00 kr. Turen betales kontant, med mindre andet aftales. Faktura udstedes. Ved afbestilling indenfor 72 timer før turens planlagte start eller ved ’no-show’, betales turens fulde beløb.

Kontakt: Tlf. 27598920 eller e-mail: henriettekraghbrink@gmail.com

Sabba Mirza

TEMA/SPECIALE:

Har du/I brug for ro, nærvær, fordybelse?

Jeg arrangerer ture og aktiviteter for 9.-10. klasser, gymnasieklasser og for studerende på videregående uddannelser, som har brug en pause fra den hektiske hverdag foran skærm og i indendørs miljøer. Vi skal være ude i naturen, mærke livet og have det sjovt.

Om mig: jeg har en forskningsbaggrund og har undervist studerende i mange år. Det har givet mig et indgående kendskab til unge menneskers forventninger, udfordringer og drømme.

Turtilbud

Vi taler sammen om jeres ønsker til turen og indhold og jeg planlægger herefter. Jeg har erfaring med at unge mennesker gerne vil tale om:

 •          Tur 1 Sårbarhed, trivsel og præstationsfremmende kulturer.
 •          Tur 2 Perfekthedskultur og ensomhed.
 •          Tur 3 Fremtidsdrømme og muligheder.

Betingelser: en tur varer ca. 3 timer og koster 3000DKK ekskl. moms. Antal gruppedeltagere 5-20. Ved aflysningen 48 timer inden tur refunderes betalingen ikke.

Link: Du kan læse mere om mig på www.mylawstory.org

Kontakt: contact@mylawstory.org
Michael Jørgensen

TEMA/SPECIALE:

Zoo og naturfaglig konsulent.

Naturvejleder siden 1984. Uddannet naturvejleder.

Jeg er vokset op med Amagers fantastiske natur som legeplads og oplevelses univers, og har derfor siden jeg var barn nydt at færdes i den bynære natur vi har på øen.

Guidede ture for alle aldersgrupper f.eks. - Naturen i børnehøjde, Tema rollespil i naturen eller Familie aktiviteter i naturen.

Naturaktiviteter for særlige grupper, herunder ældre samt børn og unge med særlige behov.

Virksomheder: Naturarrangementer som fyraftens arrangementer, teambuilding og medarbejder dage. Indhent tilbud.

Turtilbud

1.    Den guidede tur i Naturparken.
Få Naturparkens fantastiske natur under huden. Oplev dette fantastiske naturområde kun få kilometer fra Rådhuspladsen. Vi vandrer i et tempo så alle kan være med og fordyber os undervejs i dyr, planter samt områdets kulturhistorie.                                    Pris 2500.00 kr. inkl. moms

Arrangementet egner sig godt til familier, foreninger, virksomheder.

2.    Den aktive tur i Naturparken.
Her kombineres den guidede tur med aktiviteter omkring vandhullet med indfangning og bestemmelse af vandhullets dyr, naturbingo og andre natur lege, mad over bål (vi laver mad overbålet med ingredienser fra naturen, desuden laver vi bål brød eller snobrød, kærner vores ejet smør samt rister økologiske pølser eller rodfrugter over bålet (tilkøb, indhent tilbud).
Pris 2500.00 kr. inkl. moms, tillæg på 75 kr. pr person hvis der ønskes bål mad som en del af arrangementet.

Arrangementet egner sig godt til familier, foreninger, virksomheder, polterabend.

3.    Båltalen.
Aktiviteter omkring bålet med ildens magi. Mens ilden knitrer, fortælles der røverhistorier fra nær og fjern, samtidig fortælles der om ilden og ildens betydning for naturen og kulturen. Der serveres drikkevarer i form af vand, øl, vin eller bobler samt snacks og/eller sandwich.                                                                                     
Arrangementet egner sig godt til familier, foreninger, virksomheder, polterabend.                                                                                                           
Pris 2500 kr. inkl. moms Plus kuvertpris 150.00 kr. inkl. moms pr person for forplejning (oplys venligst hvis der skal tages hensyn for særlige diæter).

4.    Sammen i vildmarken.
Et rollespils koncept for børn og unge, herunder børn og unge med særlige behov. Vi tager udgangspunkt i fantasien, legen og oplevelser. Og forstiller os at vi skal opholde os i vildmarken. Vi starter med at etablere vores camp med etablering af primitive hytter og shelters, bål sted (via anvender naturligvis kun godkendte bål steder i Naturparken) osv. Når lejeren er på plads, indsamler vi planter og andet til vores mad, som så tilberedes over bålet. Vi laver desuden fisk eller vildt over bålet, samt kerne smør. Vi leger os ind et fantasiunivers omkring den vilde natur, overlevelse og samarbejde. Arrangementet foregår inde i Naturparken så det anbefales at i tager cyklerne til vores område (10 – 15 minutters cykel kørsel fra Hovedindgangen til Naturparken).

Jeg kommer ud til jer på skolen eller i institutionen en uges tid før arrangementet og starter historien op, så børnene eller de unge kan forberede sig på arrangementet.

Varighed 6 timer, Der kan indgå overnatning i arrangementet (overnatning i medbragt sovepose, nattetur med flagermus, lyde og røverhistorier (tilkøbes).

Arrangementet egner sig godt til skoler, institutioner, spejdergrupper samt til familie arrangementer for skoler og institutioner.                                                                                                           

Pris 4500.00 inkl. moms. Hvis overnatning indgår, tillægges 2500 kr. inkl. moms. Morgenmad 50 kr. inkl. moms pr. kuvert

 

Naturkurser for pædagoger, lærere og naturvejledere.

Lejrbålsaktiviteter med røverhistorier og storytelling for virksomheder, familier og specialgrupper.

Betingelser

Pris per tur 2500,00DKK inkl. moms. Hertil kommer tilkøb hvis der ønskes bål mad til den aktive tur, samt tilkøb til båltalearrangementet.

Alle ture gennemføres som udgangspunkt uanset vejret.

Aflysning senere end 48 timer før arrangement, refunderes betaling ikke.

Alle arrangementer afholdes i gåafstand fra Naturcenteret, Granatvej 5, 2770 Tårnby. Der er gode forbindelser med offentlig transport (metro og bus nr. 33).

Turen kan også gennemføres på engelsk eller svensk.

All tours are offered in English and Swedish as well, please contact med for further information.

Samtlige ture kan, efter aftale, gennemføres på Amager Fælled, Kongelundskoven, Amager og Kastrup strandpark.

Kontakt: Naturvejleder Michael O. Jørgensen  Telefon. +45 31360080.


Peter Neustrup-Jensen

TEMA/SPECIALE:

Guidede cykelture.

 •          Hvor stor er og hvad laver man i Naturpark Amager?
 •          Hvad er Pinseskoven, Svenskeholmen, Storehøj og Amagerarken?
 •          Kan man cykle gennem Kalvebod Fælled og Kongelunden?
 •          Er der en TROLD i Naturpark Amager?
 •          Hvorfor hedder vejene på Kalvebod Fælled Granatvej og Kanonvej?
 •          Hvad har militæret, arbejdsløshed og Nike batterier med Naturpark Amager at gøre?

Dette og meget mere kan du få fortalt om på en guidet cykeltur gennem Naturparken Amagers områder.

Jeg bruger cyklen som dagligt transportmiddel og tilbyder derfor også guidede ture på cykel.

Som lokal naturparkguide i Naturpark Amager bruger jeg HELE naturparkens område - lige fra Islands Brygge (Amager Fælled) og til Dragør. Det er for mig fantastisk at kunne videregive min passion for cykelture og et bynært naturområde, som byder på gode fortællinger og oplevelser, og hvor du kan opleve masser af fugle, sommerfugle, dådyr, får, heste og køer og ikke mindst plantelivet.

Som lokal naturparkguide i Naturpark Amager bruger jeg HELE naturparkens område - lige fra Islands Brygge (Amager Fælled) og til Dragør.

Cykeltur i Naturpark Amager laves efter jeres ønsker og længde. Og vi aftaler altid længde, indhold og pris, inden vi starter. Vi kan også tilbyde ture inkl. frokostkurve, bålmad, sanketure og/eller undervisning. 

Ture:

 •          Den KORTE er ca. 5 km.
 •          Den MELLEMSTE er ca. 15-20 km
 •          Den LANGE er + 35 km.
 •          Eller efter ønske...

Alle turene starter og slutter ved Naturpark Amager tæt på Vestamager Station (Metro), hvor vi kan formidle leje af cykler og hvor der er toiletter.

Betingelser: Turen betales kontant, medmindre andet aftales. Faktura udstedes. Ved afbestilling indenfor 72 timer før turens planlagte start eller ved ’no-show’, betales turens fulde beløb.

GRATIS Senior ture:

Hver ONSDAG kl. 10:00 cykler jeg med Cykelfælleskabet for seniorer på Vestamager.

Vi starter ved Ildsjælehuset på Naturpark Amager og turene er forskellige hver onsdag.

Senior turene er for +65 segmentet og er GRATIS! Eneste betingelse er, at du har en brugbar, lovlig cykel og en cykelhjelm.

Kontakt:  e-mail: , Telefon +45 26388000 eller CVR nr.: DK24976947Dianna Khalidan

TEMA/SPECIALE:

Kom med ud i Naturpark Amager og oplev naturens mange facetter.

Jeg har en baggrund som sygeplejerske, hvor jeg bruger naturen som terapeutisk redskab. Derudover elsker jeg naturen og det naturen tilbyder, være det skønne oplevelser, mad, dyr, planter, højt til himlen, en rusketur i vind og vejr, hygge, heling eller ro.

Året rundt kan du tage med mig ud i vores skønne lokale naturpark og komme tæt på naturen. Se den, lytte til den, røre ved den, ligge i den, dufte til den og smage på den. Du får et indblik i den bynære naturs plante- og dyreliv, samtidig med at du får mulighed for at mærke dig selv i og med naturen.

Hvilke ture tilbyder jeg?

1. Kom ud og oplev Naturparken. Til dig der vil opleve den bynære natur og lære om kulturhistorien bag stierne vi går på, høre om de planter og dyr vi ser på de forskellige årstider og tale om emner som fx biodiversitet, miljø og klima.

2. Naturlighed – oplev naturens heling. Til dig der vil opleve naturen gennem en naturterapeutisk tilgang, hvor du lærer dig selv bedre at kende igennem naturen. På denne tur er der plads til at udfolde de mere ømme og personlige emner. Denne tur kan max rumme 10 personer.

3. Guidet affaldsindsamling. Til dig der vil være med til at holde naturen ren og samtidig ønsker at lære om genanvendelse, genbrug, bæredygtighed og ressourcer, affald i naturen og dens betydning, miljø, klima og meget mere. Turene er egnede til børn og børnefamilier.

(Obs. Den årlige ’Danmarks Affaldsindsamling’ som afholdes hvert forår, kan du finde info om på ).

Betingelser

Pris per tur 2000,00DKK inkl. moms. Turen afholdes som udgangspunkt uanset vejret. Ved aflysning indenfor 48 timer, refunderes betaling ikke.

Turene foregår til fods, har en varighed på ca. 2,5 time og starter og slutter som udgangspunkt ved Naturcenteret, Granatvej 5, 2770 Tårnby (Tæt på metro og bus 33).

Herudover tilbyder jeg individuelt tilrettelagte ture for enkelte personer, par, familier, samt fysisk eller psykisk hæmmede personer. Kontakt mig for mere info.

All tours are offered in English and Arabic, please contact me for further details.

Kontakt: Dianna Khalidan på , Telefon +45 29906621