Projektprogrammet

Som led i et stort fondsfinansieret projekt, er vi i fuld gang med at forberede endnu flere friluftstilbud i Naturpark Amager.

Nye friluftsmuligheder vil poppe op de kommende år

Som led i et stort fondsfinansieret projekt, er vi i fuld gang med at forberede endnu flere friluftstilbud i Naturpark Amager. 

Du vil derfor over de kommende år blandt andet opleve at nye madpakkehuse, kajakfaciliteter og plankestier dukker op rundt omkring i naturparken. Alt sammen designet specielt til Naturpark Amager.  

Hele projektet varer frem til 2025, men du vil kunne bruge de nye flotte faciliteter, lige så snart de står færdige.

Ildsjælehuset på naturcenteret har allerede slået dørene op. Huset kan bruges af alle, der laver frivillige aktiviteter herude.

Der er nu også helt nye bade- og kajakmuligheder ude ved dæmningen, nærmere bestemt ved både Byskoven og Havneslusen.

Det varer ikke længe, før du ved Ørestad vil kunne bruge to nye hovedindgange. Herfra vil plankestier vise en nem – og tørskoet – vej ind i naturparken.

Som en anden vigtig del af projektet er vi i gang med initiativer, der skal gøre, at endnu flere lærer Naturpark Amager godt at kende – gerne helt ude i krogene.

Vi skal i gang med at knytte tættere bånd til jer, der bor i et af Amager og Københavns almennyttige boligkvarterer. Vi vil nemlig rigtig gerne vise jer, hvad der gemmer sig af muligheder i Naturpark Amager - jeres kæmpestore grønne "forhave".

Vi arbejder også på at flere af jer fra de lokale skoler og institutioner, får lyst til at bruge naturområdet som et kæmpestort udendørs klasseværelse – det er en super måde selv at lære det at kende på.

Og lidt i samme boldgade, så planlægger vi, at skræddersy naturture for jer, som har en kronisk sygdom tæt inde på livet. Vores erfaringen er nemlig, at en god naturoplevelse herude ofte kaster lidt positiv energi af sig til de fleste.

Mange andre ting har vi på tegnebrættet, men de er ikke helt klar endnu. 

Lige så snart de er, vil vi fortælle vidt og bredt om dem bl.a. på naturparkens Facebook profil.

Alle disse nye initiativer udspringer i øvrigt af en lang række forslag og ønsker, vi har fået ind fra borgere og lokale foreninger i projektets første fase. Endnu engang tusind tak for dem!

Hele det store projekt er gjort muligt, da det er blevet støttet 97 mio. kr. Heraf kommer 55 mio. kr. fra Nordea-fonden og 5 mio. kr. fra Friluftsrådet via deres udlodningsmidler til friluftsliv. De resterende 37 mio. kr. stammer fra partnerskabet bag Naturpark Amager.

Har du lyst at læse mere om projektet og sammenhængen til alt det andet, der sker i naturparken, har vi her på siden samlet de vigtigste historiske dokumenter. Ikke alt du kan læse om er dog blevet til virkelighed.