Kongelunden

Collins Alle i Kongelundsskoven. Foto: Tobias Markussen

Kongelunden ligger i naturparkens sydlige ende. Det meste af skoven er egetræer, men der er også mulighed for at støde på ædelgran, rødgran, birk, ask, skovfyr og bøg i skoven. Skoven er hjemsted for over 300 fuglearter, og derfor et yndet mål for fuglekiggere. 

Kongelunden indbyder desuden til mangeartede og fysiske aktiviteter som løb, cykel og gåture. Skoven vender ud mod vestkysten, så man vil ofte kunne se kitesurfere ud for kysten. Ved Længste Høj i den sydlige del af den nye Kongelund er der bygget et primitivt overnatningssted med bålsted, hvor du kan slå dit telt op.

Om foråret er de hvide skovbryn af slåen, mirabelle og vilde æbler en attraktion i sig selv. Gå en tur ad Collins Allé ud mod Hestefælleden og vandet. Når du nærmer dig, får du et fabelagtigt kig ud fra skovens allé med de gamle krogede egetræer ud over strandengene og Køge Bugt. Hestefælleden er et engområde med græssende heste, får og geder.

Du finder også en lang række spændende kulturelle præg i Kongelunden. Blandt andet Kongelundsfortet, mindestenen for Jonas Collin, der tog initiativ til opførelsen af skoven, og ikke mindst Thomas Dambo trolden Bjarke Cirkelsten. 

Læs mere om Kongelunden hos Naturstyrelsen.